Foto: Ingmar Meijer
Update

'Genderneutraal beleid' in Hilversum wél 'onderwerp van gesprek'

  Politiek

HILVERSUM - Een 'genderneutraal beleid' staat in Hilversum wel degelijk op de agenda. Dat zegt een gemeentewoordvoerder. Eerder vandaag meldde zij nog dat de kwestie geen issue is.

De NOS berichtte vanmorgen dat tientallen gemeenten een 'genderneutraal beleid' overwegen. Aanleiding is het nieuws dat Amsterdam vorige week neutrale aanspreekvormen introduceerde die ambtenaren kunnen gebruiken. De omroep meldt nu dat 38 gemeenten hier ook over nadenken. In de meeste gemeenten, 83 van de 150, wordt er niet over concreet beleid nagedacht.

Eén van die gemeenten is Hilversum. Uit de vragenlijst komt naar voren dat een genderneutraal toilet in het raadhuis, genderneutrale aanspreekvorm in speeches en brieven én zo min mogelijk naar het geslacht vragen op formulieren in de mediastad geen issue zijn. "Zoiets moet ook vanuit de samenleving komen", aldus de zegsvrouw, "en er heeft zich nooit iemand hierover bij ons gemeld."

LHBTI

Later vandaag kwam zij op die uitspraak terug. Na een gesprek met iemand van de LHBTI-groep (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekseconditie), waar genderneutraliteit ook onder valt, meldt zij dat er in Hilversum wel degelijk wordt nagedacht over genderneutrale maatregelen. "Het is onderwerp van gesprek", aldus de woordvoerder. 

Hilversum is sinds mei dit jaar een Regenbooggemeente. Doel hiervan is de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) te bevorderen.


Reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten