Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché (Foto: Bastiaan Miché)

Bestuur Hilversum1: 'Integriteitsonderzoek in de doofpot?'

  Politiek

HILVERSUM Wordt de melding van integriteitsschending tegen Hans Roos geprobeerd in de doofpot te stoppen? Dat gevoel bekruipt Roland van den Akker en John Tammer, partijbestuurders van Hilversum1. Volgens het duo betrekt burgemeester Pieter Broertjes de klokkenluiders, zoals zij zichzelf noemen, totaal niet bij het onderzoek naar de politicus.

Van den Akker en Tammer voelen zich niet serieus genomen. Het is een grote stap geweest voor hen om bij de burgemeester melding te maken van integriteitsschending van raadslid Hans Roos. Naar hun zeggen zou de politicus fraude hebben gepleegd.

Na de melding hebben zij niets meer vernomen van de Broertjes. Ook na meerdere pogingen gewaagd te hebben, krijgen zij geen informatie over de behandeling en het onderzoek. "In de tussentijd hoor je wel dingen via de media", meldt Van den Akker.

Zorgvuldigheid staat voorop. Uit die zorgvuldigheid blijkt tevens dat de burgemeester de zaak ‘uiterst serieus neemt’ en daarbij de procedure te volgen via het ‘Stappenplan onderzoek en registratie integriteitsschendingen politieke ambtsdragers’. "

Wij houden ons aan alle stappen binnen de procedure", meldt een gemeentewoordvoerder. "In het stappenplan staat dat de melder enkel geïnformeerd wordt als er besloten wordt om geen feitenonderzoek in te stellen."


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten