Gert-Jan Segers staat de aanwezige pers te woord.
Gert-Jan Segers staat de aanwezige pers te woord. Foto: Bastiaan Miché

Onderhandelaars op Zwaluwenberg in Hilversum

Politiek

HILVERSUM - “Ik voel me een voetballer die naar een trainingskamp gaat”, sprak Gert-Jan Segers van de ChristenUnie tegen de aanwezige pers op Landgoed Zwaluwenberg in Hilversum. Daar praten de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en dus ChristenUnie vandaag en morgen over de vorming van een nieuw kabinet. Het doel: ‘meters te maken’. 

Segers voegde er nog aan toe dat de vier partijen ‘gezellig gaan vergaderen’ voordat hij het voor de buitenwereld afgesloten terrein opreed. Hij was de enige van de vier fractieleiders die het journaille (kort) rond 10.00 uur te woord stond. Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66) zeiden niet veel.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Wel nam Pechtold een brandbrief in ontvangst van twee bewoners van de West-Indische buurt. Namens het Comité Geluidsscherm A27-knooppunt 33 waren Sascha Barnstijn en Loekie Verweij naar het landgoed aan de Utrechtseweg gekomen om hun onbegrip te uiten over de verbreding van de A27 bij Hilversum. Zij willen ter compensatie van het omgehakte bos bij de afslag een ‘deugdelijk geluidsscherm om ons te beschermen tegen de geluidshinder en fijnntof wat wordt geproduceerd door de A27 en deze nieuwe afslag’.  

(Tekst gaat verder onder de foto)


De Zwaluwenberg is de werkplek van de Inspecteur-Generaal van de Krijgsmacht. Het is voor de tweede keer het toneel van formatieonderhandelingen. Begin 2007 spraken de leiders van CDA, PvdA en ChristenUnie hier ook over de vorming van een nieuw kabinet.


Uit de krant