<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het Meddens-pand krijgt eindelijk een nieuwe bestemming. Horeca-ondernemer Marco van Velthooven begint hier een restaurant.
Het Meddens-pand krijgt eindelijk een nieuwe bestemming. Horeca-ondernemer Marco van Velthooven begint hier een restaurant. (Foto: Bastiaan Miché)

Leegstandsverhaal goednieuwsverhaal

  Politiek

HILVERSUM - De roep om kantoorpanden, die al tijden leeg stonden, om te turnen tot woonruimte verstomt. De noodzaak is weg, omdat meer panden in Hilversum zijn gevuld. Terwijl je een paar jaar terug nog keuze te over had als je een kantoorpand wilde hebben, moet er nu zelfs soms nee verkocht worden.

De markt trekt enorm aan, zo blijkt uit de cijfers die zijn bijgewerkt tot september. Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok schetst in haar brief Monitor Leegstand aan de gemeenteraad een goednieuwsverhaal.

"De interesse in kantoren in Hilversum neemt verder toe", constateert de wethouder. "De leegstand is in de afgelopen drie jaar afgenomen met 50.000 vierkante meter. Vooral in de afgelopen anderhalf jaar is de markt weer aangetrokken. Dit is te verklaren door de aantrekkende economie. Ook zien we een afname van de leegstand door transformatie van kantoorpanden en door sloop/nieuwbouw op diverse locaties. Onze actieve aanpak werpt zijn vruchten af. Voorbeelden zijn Lucent, ING en panden aan het Noordse Bosje."

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>