Bianca Verweij.
Bianca Verweij. (Foto: Bastiaan Miché)

SP kiest Verweij als lijsttrekker

  Politiek

HILVERSUM - De naam van Bianca Verweij prijkt als eerste op de kandidatenlijst van de SP. De huidige fractievoorzitter is daarmee voor de tweede keer op rij gekozen tot lijsttrekker.

De Hilversumse Socialistische Partij heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. Bestuursvoorzitter Rein Weller spreekt van een solide lijst met veel ervaren SP'ers en een aantal nieuwkomers.

LHBTI
Rebekka Timmer is een van die nieuwkomers. Zij staat tweede op de lijst. In de afgelopen periode heeft zij zich onder meer met Juri Sampieri Bjornsson (nummer 7) beziggehouden met de LHBTI-groep in Hilversum.

Klamer
Zittend raadslid Pierre van Rooden staat op de derde plek. Rahim Agovic en Ruud Ruijer maken de top-5 compleet. Opvallend is dat Arjo Klamer, de wethouder die eind juni het veld ruimde, ook op de lijst staat (16). Net zoals in 2014 is hij lijstduwer. 

Terwiel
Van de huidige raadsleden keert Nadine Terwiel niet meer terug. Haar naam is niet terug te vinden op de kandidatenlijst. Peter van de Weerd staat op nummer 9.

Menselijke maat
"Met deze club mensen en nog vele andere SP'ers gaan wij weer volhardend aan de slag om de menselijke maat en sociale rechtvaardigheid in Hilversum een plaats te geven", aldus Weller.

Zetels
De SP heeft vier zetels in de gemeenteraad. Tot en met eind juni zat de partij in de coalitie met D66, VVD en CDA.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten