[video] Hilversum wil legaal wiet gaan kweken
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: André Verheul
video

Hilversum wil legaal wiet gaan kweken

  Politiek

HILVERSUM - Hilversum is een van de vele gemeenten die zich in Den Haag gemeld hebben om mee te mogen doen aan de proef met het gereguleerd kweken van wiet. Burgemeester Pieter Broertjes liet tijdens 'Het gesprek met' van deze krant en GooiTV weten dat Hilversum dinsdag de interesse kenbaar heeft gemaakt.

"We hebben ons opgegeven", meldde de burgemeester. Vorige week riep D66 Hilversum het college al op om zich aan te melden voor de proef met het kweken van legale wiet, zoals het plan is van het nieuwe kabinet. Het Haagse idee is dat de illegaliteit hierdoor verminderd moet worden. Hierin kan de gemeente zich goed vinden.

Overheidstoezicht
Volgens Broertjes heeft Hilversum dat in het verleden al eens laten weten. "We hebben al eerder laten blijken dit een belangrijke ontwikkeling te vinden om ook de productie gecontroleerd te doen en dat eventueel onder overheidstoezicht te plaatsen", aldus de burgemeester.

Coffeeshophouders
Voordat het gemeentebestuur zich opgaf in Den Haag zijn de coffeeshophouders geraadpleegd. Zij vinden deelname aan de proef, als politiek Den Haag Hilversum onder de tien gemeenten schaart, prima.

Buitenlandse markt
"Het blijft altijd gedoe. Ze mogen wel verkopen, maar geen wiet produceren. Die productie is vaak in handen van criminele organisaties op de buitenlandse markt. Daar moet je als coffeeshophouder maar tussen zien te komen. Als dat een centraal punt wordt, wordt het voor iedereen plezieriger, mits de kwaliteit goed is."

Wat nog meer?
Verder in deze aflevering spreekt Broertjes over Eberhard van der Laan, de ophanden zijnde fusie van de Veiligheidsregio's Flevoland en de Gooi- en Vechtstreek en wat dat inhoudt voor de brandweer en praat hij over de herbouw van De Lelie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>