Voorlezen basisschool de avonturijn door wethouder vroonhoven
Voorlezen basisschool de avonturijn door wethouder vroonhoven (Foto: Bastiaan Miché)

Van Vroonhoven stopt als wethouder

  Politiek

HILVERSUM - Wethouder Nicolien van Vroonhoven (CDA) legt tijdens de raadsvergadering van 18 december haar wethouderschap neer. Zij gaat met haar gezin de komende drie jaar wonen in Melbourne, Australië. Hierdoor is ze niet beschikbaar voor een politieke functie.

"Nieuwe carrièremogelijkheden van mijn man geven ons gezin de kans een bijzondere ervaring op te doen aan de andere kant van de wereld", aldus wethouder van Vroonhoven. "Het besluit was voor mij niet makkelijk. Ik ben me er van bewust dat de keuze ook voor het bestuur van Hilversum gevolgen heeft."

De Hilversumse kijkt terug op een geweldige periode. "De omgang met de mensen zowel buiten als binnen het raadhuis ervaar ik als inspirerend en enthousiasmerend. De mogelijkheid om als wethouder verschil te kunnen maken, geeft mij een voldoening die ik nooit eerder in mijn werkzame leven heb mogen meemaken. Ik heb op veel onderwerpen, samen met partners, een beweging op gang gebracht. Ik betreur echter dat ik nu een aantal zaken, bijvoorbeeld op het gebied van buurten, moet overdragen en eventueel ook in een nieuwe periode niet zelf kan afmaken."

Van Vroonhoven hield zich de voorbije jaren bezig met projecten als het KRO-eiland, Anna's Hoeve, duurzaamheid en dierenwelzijn. "Ik vertrek ook met pijn in mijn hart omdat ik zo verknocht ben aan Hilversum, het dorp waar ik ben opgegroeid. Het dorp waar mijn familie woont. Met alle lijntjes naar de scholen en de sportclubs van de kinderen, ook een plek waar ik mij sociaal veilig voel. Ik zal dus niet alleen het werk missen, maar ook de omgeving. Ik ben na terugkomst - wij vertrekken voor een afgesloten periode van drie jaar -  dan ook graag weer betrokken bij de Hilversumse politiek. Dat is de reden waarom ik de lokale afdeling van mijn partij heb verzocht me wel op de lijst te houden.”

De collegepartijen hebben aan het CDA gevraagd een opvolger aan te dragen. De opvolger zal benoemd worden in de raadsvergadering van 18 december en zal de werkzaamheden van Nicolien van Vroonhoven tot aan de verkiezingen overnemen.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten