Foto: Bastiaan Miché
De Vorstin

Weer knip trekken voor de Vorstin

  Politiek

HILVERSUM - Trekt de gemeente opnieuw de portemonnee voor Podium de Vorstin? Om het Hilversumse poppodium nu voor eens en altijd financieel gezond te maken, stelt wethouder Wimar Jaeger van Cultuur voor om 623.00 euro beschikbaar te stellen. Dit is onderdeel van het Meerjarenplan Podium de Vorstin 2017.

Dat de gemeente moet bijspringen is niet voor het eerst. Ook nu kampt de Vorstin met tekorten, waaronder een maandenlange huurachterstand. Met die ruim zes ton moet het poppodium een frisse en vooral toekomstbestendige start kunnen maken en moet er genoeg vet op de botten zitten om toekomstige tegenvallers op te kunnen vangen.

Het voorgestelde bedrag is opgedeeld in drie elementen. De helft (321.000 euro) is bedoeld om de structurele tekorten aan te vullen. Dan is er nog 150.000 euro nodig als 'additioneel werkkapitaal'. Hiermee moet het poppodium voorkomen weer een cashflowprobleem te krijgen. Van de resterende 152.00 euro moeten de transitiekosten worden bekostigd.

In de afgelopen periode heeft de Vorstin zelf een plan ontwikkeld om niet meer in de problemen te geraken. Wethouder Jaeger meent dat het plan, inclusief het financiële voorstel, het podium een goed perspectief biedt. "Met dit voorstel zetten we de Vorstin op een goed fundament en bieden we het podium een finale oplossing om een goede toekomst in te gaan."

Morgen meer hierover in de Gooi en Eembode/Hilversums Nieuws.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten