'Ik heb het werk altijd met veel lol gedaan", aldus Nicolien van Vroonhoven-Kok.
'Ik heb het werk altijd met veel lol gedaan", aldus Nicolien van Vroonhoven-Kok. (Foto: Margôt Brakel)

Vervanger voor Van Vroonhoven is nodig voor college

  Politiek

HILVERSUM Met het vertrek van Nicolien van Vroonhoven-Kok is een nieuwe wethouder wel gewenst. De overige drie wethouders - Wimar Jaeger, Eric van der Want en Floris Voorink - kunnen haar werkzaamheden er niet bij nemen, aangezien zij het werk na het opstappen van Arjo Klamer al verdeeld hebben.

Kort is overwogen om het takenpakket van Van Vroonhoven te verdelen over de drie achterblijvers. In haar portefeuille heeft zij Wonen, Natuur en Duurzaamheid en Monumentenzorg.

Klaar
Zelf zegt de CDA'er dat zij haar werk zo goed als af heeft. De grote dossiers zijn klaar, zeker voor woensdag 18 december. Wat doorloopt zijn het verder uitrollen van het buurtgerichte werken en de onderhandelingen over het uittreden van Amsterdam uit het Goois Natuurreservaat. Verder blijven de lopende dossiers over.

Kluif
Jaeger zegt dat een nieuw uitgebreid takenpakket voor hem en zijn collega's een onhaalbare kaart is. Agendatechnisch kan dat er niet bij. "Met vier mensen is het nu al best een kluif", aldus de D66-wethouder.

Democratie
"Het is ook belangrijk draagvlak te houden in het college. Daar is de democratie bij gebaat. En wij willen ook binding houden met het CDA", vult Van der Want zijn partijgenoot aan.

In vizier
Olaf Streutker, CDA-fractievoorzitter, meldt dat de fractie meerdere personen in het vizier heeft om de wethouderspost over te nemen. Hij laat weten dat zij binnen de gemeentegrenzen zoeken. Volgens hem is het belangrijk dat de persoon die op 18 december instapt goed op de hoogte is wat er politiek in Hilversum speelt en de lopende dossiers over kan nemen.

Bestuurservaring
"We hebben in Hilversum genoeg mensen met bestuurservaring", merkte Van Vroonhoven op. Binnen een week verwacht Streutker de nieuwe CDA-kandidaat wereldkundig te kunnen maken.

Lol
Hoewel zij vanaf 2018 zeker voor drie jaar aan de andere kant van de wereld woont, blijft Van Vroonhoven betrokken bij de politiek in Hilversum. Daarom heeft zij aangegeven haar naam straks gewoon op de CDA-lijst te zetten, zodat zij bij haar terugkeer weer actief kan worden voor haar partij. "Ik heb dit werk altijd met heel veel lol en drive gedaan", aldus Van Vroonhoven.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten