Ook Henk Blok stapt over naar Hart voor Hilversum

  Politiek
Henk Blok.
Henk Blok. (Foto: Hart voor Hilversum)

HILVERSUM - Opnieuw stapt een fractiemedewerker van een lokale partij over naar Hart voor Hilversum (HvH). Henk Blok maakt de overstap naar de grootste oppositiepartij.

De 74-jarige Blok was commissielid van Leefbaar Hilversum (LH). Hij heeft zijn functies als voorzitter en commissielid van LH met onmiddellijke ingang neergelegd en is per direct beschikbaar voor HvH.

Belangen
"Als grootste lokale partij van het Gooi met zes zetels in de Hilversumse gemeenteraad is Hart voor Hilversum een lokale partij die er echt toe doet", aldus Blok. "Na de verkiezingen van volgend jaar hoop ik als gemeenteraadslid de belangen van de Hilversumse bevolking en ondernemers te behartigen."

Lokale partijen
Eerder dit jaar had LH contact gezocht met HvH om eens goed en kritisch te kijken naar het politieke landschap in Hilversum. Mirjam Kooloos, LH-fractievoorzitter, wilde onderzoeken of de lokale partijen samen verder konden gaan. Ook Kooloos schreef zich deze zomer in, maar kwam daar later op terug en gaat verder met LH.

Transfer
In juni heette HvH Michiel Eerenberg al welkom als nieuwkomer. Eerenberg was fractiemedewerker van Hilversum1. De onzekere toekomst van die partij was voor hem de voornaamste reden om een politieke transfer te maken. 

Dossierkennis
Karin Walters, fractievoorzitter van HvH, beschouwt Blok als een aanwinst. "Als voormalig manager bij grote, internationale ondernemingen heeft Henk veel ervaring op het gebied van Financiën, Economie en Bestuur. Hij heeft uitstekende dossierkennis en is analytisch sterk", is haar analyse.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten