Jacques van Rooijen.
Jacques van Rooijen. Foto: Bastiaan Miché

Crisis bij PvdA Hilversum 'ordinaire machtsstrijd'

Politiek

hilversum "Het lijkt wel een PvdA-vergadering", grapte PvdA-fractievoorzitter Hans Haselager afgelopen week tijdens de gemeenteraadsvergadering toen hij in zijn ogen ietwat ruw werd onderbroken.

Haselager, al bijna 24 jaar raadslid, probeerde met deze zwarte humor het leed bij de sociaaldemocraten enigszins te bagatelliseren. Het leed dat eigenlijk al ruim vier jaar gaande is.

De PvdA verloor vier jaar geleden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen drie van de zes zetels. Toen gingen er al verhalen dat het hommeles was binnen de partij - een aantal was het niet eens met de positie op de kandidatenlijst - en die geluiden worden nu bevestigd.

Oud-raadslid Jacques van Rooijen haalt hard uit naar de leden die zich onlangs kritisch uitlieten richting bestuur. De Hilversummer - niet aanwezig bij de recent tumultueus verlopen en uiteindelijk geschorste ledenvergadering - meent dat er sprake is van een ordinaire machtsstrijd.

Niet het bestuur, maar juist de oud-wethouders als Jansen Rensen en Jesse Flink en 'al decennia lang zittende fractieleden als Haselager en ook Saami Akrouh' moeten volgens Van Rooijen de hand in eigen boezem steken. "Oudgedienden die het maar moeilijk vinden plaats te maken voor een nieuwe lichting. Politieke plucheplakkers die een jarenlange verdeel-en-heerscultuur hebben bedreven."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant