Ondernemers en bewoners raadplegen over gevolgen opeenvolgende  koopzondagen.
Ondernemers en bewoners raadplegen over gevolgen opeenvolgende koopzondagen. Foto: Bastiaan Miché

SP: 'Onbehoorlijk bestuur rond koopzondagen'

Politiek

HILVERSUM - Onfatsoenlijk vindt de SP het dat de gemeente geen rekening houdt met de ondernemers en de centrumbewoners als vanaf het begin van volgend jaar direct alle beschikbare koopzondagen worden opgenomen. "Dat heeft gevolgen voor de omgeving. Dat moet je netjes uit kunnen leggen", aldus fractievoorzitter Bianca Verweij.

Technisch gezien verandert het koopzondagenbeleid niet. In plaats van alle twintig beschikbare koopzondagen uit te smeren over het hele jaar worden deze meteen aan het begin van 2018 opgenomen. Aan het verzoek van de Stichting Centrum Hilversum heeft het college van burgemeester en wethouders gehoor gegeven. Na 6 mei zou er dan geen extra winkeldag meer kunnen zijn in Hilversum.

Het totaal vrijgeven van de koopzondagen zal een van de eerste besluiten zijn van de nieuwe gemeenteraad. Eerder heeft wethouder Wimar Jaeger al laten weten dat er in 2018 een nieuw voorstel komt waarin de Winkeltijdenverordening wordt aangepast. Die komt kort na de verkiezingen.

Verweij vindt dit een slinkse truc en daarnaast wel degelijk een andere koers die gevolgen heeft voor ondernemers, (centrum)bewoners en hun bezoek.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant