Vragen SP over springpark Clemenskerk
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Vragen SP over springpark Clemenskerk

  Politiek

HILVERSUM - De SP Hilversum wil morgenavond tijdens de commissievergadering meer duidelijkheid over de gang van zaken rond de komst van een trampolinepark in de Clemenskerk. "De gemeente heeft hier in hun buurtbeleid drastisch gefaald", menen de socialisten.

Onlangs gooide de bezwaarschriftencommissie de vele bezwaren van de Vrienden van de Clemenskerk - fel tegenstander van het nieuwe initatief in het al jarenlang leegstaande en voor miljoen gerestaureerde gebouw - in de figuurlijke prullenbak. De Vrienden worden immers niet gezien als belanghebbend.

Dat verbaast de SP. Immers, de gemeente heeft meerdere malen samen met de Vrienden opgetrokken voor de kerk. "En in dat gezamenlijk belang is nooit de indruk gewekt dat de stichting niet als belanghebbende gold", aldus de partij. "Het is daarom vreemd, en klinkt ook nogal opportunistisch, als dat opeens wél het geval is wanneer de Vrienden een standpunt inneemt dat de gemeente minder welgevallig is. Wat je ook vindt van een trampolinepark - en hoe je dit juridisch ook kan verantwoorden - dit voelt niet correct."

Hierdoor staan de gemeente en de boze bewoners lijnrecht tegenover elkaar en is het maar de vraag of en hoe de gemeente dit vertrouwen denkt te herstellen. "Een gesprek lijkt ons het minste wat er moet plaatsvinden", vindt de SP.

Verder vraagt de partij aan wethouder Floris Voorink of hij nog met alle betrokkenen - de Vrienden, buurt en eigenaar BOEi - wil praten om zo de nog openstaande zorgen en vragen te bespreken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de toegankelijkheid van de stiltekapel, de zorgen om geluidsoverlast, en de (extra) parkeerdruk die volgens de bewoners straks ontstaat. "Een belangrijke wens van de buurt is een ontmoetingsplek voor de buurt. Als de exploitant welwillend is om een plek voor samenkomen te creëren, kan hierin wellicht worden tegemoetgekomen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>