PvdA: veel frustraties en een trotse lijsttrekker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

PvdA: veel frustraties en een trotse lijsttrekker

  Politiek

HILVERSUM - Soepeltjes verliep de algemene ledenvergadering maandagavond van de PvdA allerminst, maar uiteindelijk is er een lijst voor de verkiezingen. Femke van Drooge is de trotse lijsttrekker.

Zo veel frustraties, nog zo veel vragen en zo veel onduidelijkheden. Uit het betoog van oud-wethouder en prominent lid Jesse Flink tijdens de algemene ledenvergadering van de PvdA Hilversum maandagavond blijkt al meteen dat het binnen de partij hommeles is. En die onrust zal nog wel even aanhouden.

De soms chaotisch verlopen bijeenkomst van maandag, met voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet als gespreksleider, is een vervolg op de bijeenkomst van 23 november vorig jaar. Toen schorste het afdelingsbestuur de vergadering, nadat enkele leden - waaronder Flink, Hennie Borstlap en de afgelopen maandag afwezige Jan Rensen - een motie van wantrouwen tegen dat bestuur hadden ingediend.

Dat het landelijk partijbestuur vervolgens 'eenzijdig' ingreep met een geheel nieuwe conceptkandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen als resultaat, noemt Flink een paardenmiddel. De lokale afdeling is in zijn ogen buitenspel gezet. Borstlap noemt het onbestaanbaar wat het partijbestuur heeft gedaan.

Namens de door het landelijk partijbestuur aangestelde kandidaatstellingscommissie zegt Dig Istha dat het partijbestuur de regie overnam omdat de lokale afdeling op 23 november niet in staat was geweest zelf een lijst samen te stellen. Op basis van de gesprekken die hij en Fouad Sidali met alle betrokkenen voerden, bleek een nieuwe lijst noodzakelijk.

En haast is noodzakelijk, omdat het definitieve verkiezingsprogramma en de -lijst voor komende zondag bekend moeten zijn. Zo niet, dan zal de PvdA in Hilversum niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. "En dat zou, ook gezien alle media die in Hilversum zitten, een afgang zijn van heb ik jou daar", aldus Istha.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>