Afbeelding
Foto: Ingmar Meijer

Wie is politicus van het jaar in Hilversum?

Politiek

HILVERSUM - Inmiddels een traditie tijdens de eerste maand van het nieuwe jaar in deze krant: de verkiezing van de beste Hilversumse politicus van het jaar. Onze lezers kunnen nu hun stem uitbrengen.

Het is alweer de elfde keer dat de strijd om de zogenaamde Vrolijke Frans Awards, georganiseerd door De Gooi en Eembode en de Stichting Politiek Debat Hilversum, plaatsvindt. Opnieuw zijn er twee prijzen te verdelen: de publieks- en de vakprijs. Bij die laatste trofee bepalen de wethouders en raadsleden zelf wie het afgelopen jaar het beste presteerde. Gezien de komende gemeenteraadsvergaderingen in maart kan dat nog best eens een lastige klus worden.

Lezers van deze krant kunnen ook aangeven wie in 2017 als beste het volk vertegenwoordigde. Voor de duidelijkheid: alleen degenen die het gehele jaar politicus in Hilversum waren, doen mee. Wethouders of raadsleden die vertrokken (zoals Arjo Klamer of Léonie Sazias) of er halverwege 2016 bij kwamen (zoals Ria de Jong of John Tammer) maken geen aanspraak op de prijs.

Stemmen kan nu hier. Volgende week staat er in deze krant een tussenstand, een week later maken we de top drie bekend. Begin februari is tot slot de uitreiking van beide trofeeën.

Uit de krant