Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Koopzondagboete niet aan de orde

Politiek

HILVERSUM  - Als iets de politieke gemoederen bezighoudt, dan is het wel de discussie over de koopzondagen in Hilversum. Moeten de winkels in het centrum nu wel of niet vaker open, welke gevolgen heeft dit voor de centrumbewoners en de bezoekers en staat er nu een straf op als je als ondernemer zegt dat je jouw winkel dichthoudt.

CDA Hilversum slingerde de discussie over een boete afgelopen week aan. De christendemocraten polsen momenteel op hun website hoe de inwoners en ondernemers tegen het mogelijk vrijgeven van de koopzondagen aankijken. Zelf is de partij tegenstander van het idee de Winkeltijdenverordening na de gemeenteraadsverkiezingen te verruimen, onder meer omdat winkeliers gedwongen gaan worden om mee te doen, anders riskeren zij een financiële straf.

Navraag bij centrummanager Kjeld Vosjan leert dat er van een koopzondagboete geen sprake is. Hij doet dat af als 'nepnieuws'. Vosjan laat weten dat het opleggen van een boete theoretisch alleen zou kunnen in het Hilvertshof. Dat is het enige gebied in het centrum waar hierover iets is opgenomen in de huurovereenkomsten of door de ondernemers vastgestelde huisregels. "Het winkelcentrum heeft al aangegeven dit jaar niet handhavend op te gaan treden", meldt de centrummanager desgevraagd. "In de rest van het centrum kan dat niet en dat willen we ook helemaal niet."

Uit de krant