[Update] Zwembadondernemer spreekt in het raadhuis
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De beoogde locatie.
De beoogde locatie. (Foto: Bastiaan Miché)
Update

Zwembadondernemer spreekt in het raadhuis

  Politiek

HILVERSUM - Wat houdt het nu tegen? Dat is voor ondernemer Shiva de Winter de grote vraag in zijn poging om een kleinschalig doelgroepenzwembad te realiseren in Kerkelanden. Voorlopig zonder succes.

Toch blijft De Winter, die in verschillende zwembaden in Hilversum lessen verzorgt voor honderden kinderen, positief over de komst van een bad van 17,5 bij 7,5 meter. Woensdagavond probeert hij tijdens de raadscommissie de politiek te overtuigen van de noodzaak van zo'n zwembad. Bekend is dat de ChristenUnie en de SP al achter de ondernemer staan.

De Winter is al jaren op zoek naar een eigen locatie en vond deze in een pand waar in het verleden jarenlang zwemles is gegeven: aan de Fransiscusweg 229. De gemeente, die eerder aan hem had laten weten vooral te zoeken in Kerkelanden, zette daar echter een streep door vanwege verkeers- en parkeerproblemen die zouden ontstaan. Voor De Winter heeft dit negatieve besluit financiële consequenties in de vorm van extra rekeningen en 'een enorme financiële tegenslag door dubbele huren en alle extra voorzieningen die nodig zijn om alle zwemlessen, ondanks dit voor ons tegenvallende besluit van de gemeente, gewoon door te laten gaan'.

Maar als verkeer het probleem is, kan dat nog steeds op een goede manier worden opgelost, aldus De Winter. Hij liet onderzoek doen naar de verkeersveiligheid rondom de gewenste locatie van het zwembad. Daaruit zou blijken dat de verkeersveiligheid niet verslechterd door de komst van het bad, meldt Tjerk Pelsma van de ChristenUnie. Bovendien wordt door de komst van zo'n bad het probleem dat daar is met dubbel geparkeerde auto's opgelost.

Aan wethouder Floris Voorink, volgens de voorstanders van het zwembad de grote boeman, de taak om woensdagavond met antwoorden te komen. De publieke tribune zal in ieder geval goed gevuld zijn. De Winter, die samen met een medewerker de politici toespreekt, heeft een mail gestuurd naar alle ouders van de leerlingen om te komen. Daarin staat: "Hoe meer mensen, hoe beter! Dus wij zouden jullie willen vragen om samen met ons woensdagavond 14 februari om 20.00 uur aanwezig te zijn in het gemeentehuis in Hilversum om de gemeenteraad ervan te overtuigen hoe belangrijk het is dat ons instructiebad er komt. Zo kunnen we ons samen sterk maken voor de komst van het zwembad ondanks de zwaarwegende onbekende belangen die de gemeente zijn besluit doen verklaren."

Mensen kunnen De Winter en zijn medewerkers ook nog altijd steunen via de online petitie. Deze is al ruim 1200 keer ondertekend. 

Update
Net als de ChristenUnie stelt ook GroenLinks morgenavond vragen aan wethouder Floris Voorink over dit onderwerp. De oppositiepartij wil weten waarom de gemeente wel medewerking verleent aan een bestemmingsplanwijziging voor een 'snackgigant' aan de Vreelandseweg waar veel sportende kinderen langskomen en dit nu niet doet voor een klein zwembad. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>