Shiva de Winter.
Shiva de Winter. Foto: Bastiaan Miché

'Kinderen straks in hun zwembroek op straat'

Politiek

HILVERSUM - De kans op de komst van een kleinschalig zwembad in Kerkelanden is na vanavond zeker niet groter geworden. Verantwoordelijk wethouder Floris Voorink houdt vast aan het gemeentelijk onderzoek waarin staat dat de realisatie van zo'n zwembad grote gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid.

Ondernemer Shiva de Winter, die zwemlessen verzorgt in onder meer Heideheuvel, is al jaren op zoek naar een eigen plek en leek deze op de Fransiscusweg te hebben gevonden. Met zijn Wintersport groeit hij letterlijk uit zijn jasje, is de reden van zijn zoektocht. Kerkelanden is eigenlijk de enige optie. Van de gemeente kreeg hij eind vorig jaar echter geen groen licht.

Samen met twee ouders en twee medewerkers sprak hij woensdagavond de politiek toe, als ultieme poging om toch een zwembad in Kerkelanden te krijgen. Immers, wanneer Heideheuvel vanwege de verhuizing van de Trappenberg straks sluit, staan honderden kinderen - zoals hij zei - 'in hun zwembroek op straat'. Bovendien blijkt uit een rapport van Goudappel Coffeng, dat op verzoek van De Winter onderzoek deed naar de verkeersveiligheid, dat er geen sprake zou zijn van onveilige verkeerssituaties.

Steun vanuit de politiek kreeg hij zeker, met name van de ChristenUnie en GroenLinks. Ook de wethouder zelf beseft dat er in Hilversum een grote behoefte is aan zwemlessen en meende dat wanneer een of twee parkeerplekken het probleem zouden zijn, er wel een oplossing kon komen. Maar er is meer aan hand, aldus Voorink. Ook de politie meent volgens hem dat de komst van een zwembad te veel nadelige gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid. "Op basis van de informatie die ik tot mijn beschikking heb, kan ik niet anders dan tot deze conclusie komen."

Toch hield Voorink de deur op een kier. Het voorstel van Tjerk Pelsma om de onderzoekers van beide kampen bij elkaar te zetten om tot een oplossing te komen, vond Voorink een goede. "Het wordt lastig maar we gaan alles op alles zetten."

Uit de krant