Jan Kastje
Jan Kastje Archieffoto: Bastiaan Miché

Jan Kastje van GroenLinks: 'Wat fantastisch'

Politiek

HILVERSUM - Klimaatverandering 'nu echt' serieus nemen, jongeren aan een woning helpen en werk maken van welzijn. Dat zijn de drie belangrijkste pijlers van GroenLinks in Hilversum nu de partij serieus aanspraak maakt om deel te nemen aan de nieuwe coalitie.

Voor GroenLinks, dat vier jaar geleden met een score van slechts twee zetels een dieptepunt beleefde, was het woensdag een mooie avond, kijkt Kastje terug. De partij behaalde vijf zetels en is daarmee de vierde partij van Hilversum. "Wat fantastisch", is de eerste reactie.

Want hoewel de partij vol vertrouwen de verkiezingen inging - zeker na de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar waarbij GroenLinks in Hilversum goed scoorde - was het toch wel heel spannend, erkent Kastje. "We gingen uit van vier en hoopten op vijf zetels. Maar dat moet nog wel even bewaarheid worden. Maar waar we vier jaar terug de wind tegen hadden, hebben we die nu mee."

Kastje wil nog weinig kwijt over met welke partijen hij graag een coalitie wil vormen. De bal ligt bij de grootste partij van nu, Hart voor Hilversum. Al bestaat de kans dat die partij ondanks de winst alsnog in de oppositiebanken belandt en D66 en de VVD samen verder gaan, eventueel met GroenLinks. Kastje wacht af: "Het gaat er nu om dat een deel van onze agenda gerealiseerd gaat worden. Hilversum verdient het dat GroenLinks in de coalitie komt."

Uit de krant