Karin Walters.
Karin Walters. Foto: Bastiaan Miché

Collegegesprekken Hilversum in het openbaar

Politiek

HILVERSUM - Hart voor Hilversum heeft vandaag alle in de raad vertegenwoordigde fracties uitgenodigd voor een eerste gesprek in het kader van de collegevorming. De gesprekken zullen in het openbaar plaatsvinden.

"Omdat open en transparant bestuur kernwaarden van Hart voor Hilversum zijn", verklaart de met acht zetels grootste partij van Hilversum in een persverklaring. 

Alle partijen hebben een brief ontvangen waarin aan hen wordt verzocht het gesprek aan de hand van een aantal concrete vragen voor te bereiden. Daarbij gaat het onder meer om de duiding van de verkiezingsuitslag, de prioriteiten van de verschillende fracties, de bestuursstijl en opties voor het samenstellen van een coalitie.

Namens Hart voor Hilversum zijn lijsttrekker en beoogd wethouder Karin Walters en Henk Blok bij die gesprekken aanwezig. Het is de bedoeling dat de andere partijen ook twee vertegenwoordigers sturen. 

De gesprekken zijn komende maandag (D66, VVD), dinsdag 27 (GroenLinks, CDA) en woensdag (SP, PvdA, ChristenUnie, Leefbaar Hilversum). Na afloop van de gesprekken komt Hart voor Hilversum met een mededeling over het vervolg. 

Uit de krant