Hart voor Hilversum sprak dinsdag met onder andere het CDA.
Hart voor Hilversum sprak dinsdag met onder andere het CDA. Foto: Bastiaan Miché

'Goede en efficiënte coalitiegesprekken'

Politiek

HILVERSUM - Het is nog altijd de grote vraag welke politieke partijen in Hilversum straks het nieuwe college van burgemeester en wethouders vormen. Hart voor Hilversum, dat dinsdag en woensdag met nagenoeg alle partijen voor het eerst sprak, maakt komende week de vervolgstappen op die gesprekken bekend. "We moeten eerst even alles op ons in laten werken", zegt fractievoorzitter Walters.

Dinsdag spraken Walters en Henk Blok van Hart met het CDA en D66. Woensdag waren achtereenvolgens GroenLinks, PvdA, SP, ChristenUnie en de VVD aan de beurt. Daarbij gaat het onder meer om de duiding van de verkiezingsuitslag, de prioriteiten van de verschillende fracties, de bestuursstijl en opties voor het samenstellen van een coalitie. Leefbaar Hilversum komt niet aan tafel, omdat die partij niet wenst te praten met oud-Leefbaarmedewerker Blok.

Walters kijkt terug op goede en ook 'efficiënte' gesprekken. Dat laatste komt ook doordat de discussie live op internet te volgen is. Omdat andere partijen dus ook via de livestream meekijken, worden niet continu dezelfde thema's besproken, aldus Walters.

Overigens komt er wel een moment dat de camera's uitgaan, zeker wanneer het gaat over de financiën en de wethouderskandidaten.

Donderdag meer over de coalitiegesprekken in de Gooi en Eembode

Uit de krant