Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Vragen over intrekken bouwplannen

Politiek

HILVERSUM - De noodklok die verschillende projectontwikkelaars afgelopen week in de Gooi en Eembode luidden, heeft tot vragen geleid van de lokale ChristenUnie. "Hilversum heeft echt een impuls nodig wat betreft woningbouw en we missen de voortgang."

Verschillende ontwikkelaars meenden in deze krant dat verschillende projecten, die in een vergevorderd stadium zijn, ineens niet doorgaan. Allemaal hebben zij plannen om woningbouw te realiseren, bijvoorbeeld in de Leen Bakker aan de Korte Noorderweg. Vooraf toetsen de ontwikkelaars wat er kan volgens het bestemmingsplan, ze trekken op met de gemeente, passen de plannen op gemeentelijk verzoek nog aan en na maanden of jaren worden de bouwplannen dan toch tegengehouden.

Dit vinden wij jammer, aldus raadslid Tjerk Pelsma van de ChristenUnie. Hij vraagt zich af waarom zo'n proces gezien de grote woningnood zo lang duurt. "We snappen dat de gemeente een gebiedsontwikkeling wil stimuleren en dat er een goede visie komt op het gebied van bijvoorbeeld de Spoorzone. Wij hebben echter afgesproken dat we dit project gefaseerd willen uitvoeren en daarbij zoveel mogelijk partijen willen betrekken. Het lijkt er op dat deze afspraken nu een molensteen zijn voor huidige initiatieven en vertragend werken."

De partij wil van wethouder Willem van der Spek van wonen weten of zich in dit beeld van de projectontwikkelaars herkend en stelt voor dat de gemeente dit soort zaken middels wederzijdse afspraken in een contract borgt. Ook moet de wethouder antwoord geven op de vraag wat hij op dit moment doet om bouwen op inbreidingslocaties zoals het voormalige Leen Bakker pand te stimuleren en wat hij doet om inwoners te laten participeren bij bijvoorbeeld genoemd project?

Uit de krant