Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum
Update

Coalitieonderhandelingen Hilversum mislukt

Politiek

HILVERSUM - De gesprekken tussen Hart voor Hilversum, VVD, GroenLinks en CDA om te komen tot een nieuwe coalitie in Hilversum zijn op niets uitgelopen. De VVD heeft maandagavond aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in een goede afloop.

De liberalen gaan liever in zee met D66, waar het de afgelopen acht jaar in het college van burgemeester en wethouders ook al nauw mee samenwerkte. 

Hart voor Hilversum, sinds de gemeenteraadsverkiezingen met acht zetels de grootste partij in de gemeenteraad, start daarom een nieuwe informatieronde waarbij de coalitie van de drie grote partijen - HvH, D66 en VVD - als eerste zal worden onderzocht. Hans Haselager blijft zijn werk als formateur voortzetten.

Hart voor Hilversum, VVD, GroenLinks en CDA - samen goed voor 23 van de 37 raadszetels - begonnen twee weken terug de onderhandelingen en spraken 'in goede sfeer en op constructieve wijze' met elkaar, meldt Hart voor Hilversum maandagavond in een persbericht. "Er zijn belangrijke onderwerpen de revue gepasseerd en hier zijn inhoudelijk geen knelpunten uit voortgekomen."

Update
Op de eigen website geeft de VVD dat het de samenwerking met D66 een vervolg wil geven en niet wil doorgaan met de formatiegesprekken in hun huidige vorm en bezetting. De gesprekken met Hart voor Hilversum, GroenLinks en CDA verliepen weliswaar in een zeer positieve en constructieve sfeer, en ook inhoudelijk zijn er grote stappen gezet, menen de liberalen. "Desondanks is de VVD van mening dat de goede samenwerking en de geboekte resultaten met D66, met name de afgelopen vier jaar, een vervolg verdienen. 

Uit de krant