Afbeelding

JO12-1 van Olympia kampioen Eerste Klasse

Sport

HILVERSUM - De jongens tot 12 jaar van Olympia'25 komen volgend seizoen uit in de Hoofdklasse. Na een 1-5 overwinning bij de leeftijdsgenoten van Buitenboys waren zij recent defintief kampioen van de Eerste Klasse.

Dankzij doelpunten van Safouane Zamraoui en Marouan Didouch kwam Olympia's selectieteam in de eerste helft snel op een comfortabele voorsprong. Maar kort na rust lieten de Hilversummers het toch nog even spannend worden toen de Almeerders de aansluitingstreffer maakten.

Binnen korte tijd ontsnapte Olympia vervolgens twee keer aan de gelijkmaker: een schot van Buitenboys spatte op de kruising uiteen en even later had de Olympia-keeper de hulp van de lat nodig om zijn doel schoon te houden.

In de 63-ste minuut werd het offensief gebroken door een vloeiende Hilversumse combinatie. Tristan van Huik scoorde 1-3 met een prachtige stiftbal. "Met die goal en twee beslissende assists was Tristan echt onze man of the match", oordeelden leiders Dennis van Leeuwen en Ramon van de Haar na de wedstrijd unaniem over de glunderende tienjarige.

Dankzij twee doelpunten van Mats Boonstra wist Olympia naar 1-5 uit te lopen. Met een luid olé olé en tegen het plafond knallende kinderchampagnekurken werd in de gastvrije kantine van Buitenboys een feestje gebouwd. Aansluitend reisde het gezelschap naar Hilversum waar de happening werd voortgezet in het thuishonk van het eigen sportcomplex aan het Kininelaantje.