Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Hurricanes stellen thuisvoordeel in play-offs veilig

Sport

HILVERSUM - De Hilversum Hurricanes hebben goede zaken gedaan uit in Arnhem door met 10-12 te winnen en daarmee het thuisvoordeel veilig te stellen tijdens de play-offs. De wedstrijd verdiende niet de schoonheidsprijs.

De aanval van de Hilversummers kwam maar moeilijk op stoom. Tegen Rotterdam, een week geleden, draaide de aanval nog soepel, maar daar was nu niets meer van terug te merken.

De eerste helft ging lang gelijk op en door twee fieldgoals (een van ieder) bleef het lang 3-3. Vlak voor de rust wist de runningback van Arnhem toch te ontsnappen aan de aandacht van de verdediging van Hilversum, waardoor de ruststand op 10-3 kwam.

De tweede helft werd gedomineerd door de verdediging van de Hurricanes. Ze creëerde maar liefst vijf turnovers, waarvan drie interceptions van man of the match Dennis de Wit. Hij bracht met een touchdown de stand op 10-10.

Lang bleef deze score op het bord staan tot laat in de tweede helft. De verdediging van Hilversum drong de Arnhemmers ver terug tegen hun eigen doelgebied aan. Een tackle op de quarterback van Arnhem in zijn eigen doegebied leverde Hilversum die zo belangrijke twee punten op voor de zege.

Daarmee is Hilversum tweede geëindigd in de reguliere competitie en Arnhem derde. Dit betekent dat zondag 24 juni Hilversum het thuis mag opnemen in de play-offs tegen wederom de Arnhem Falcons. Bij winst plaatsen zij zich voor het eerst in ruim tien jaar weer voor de nationale finale.