Afbeelding
Foto's: Wim Bekenkamp

Beachtoernooi Loosdrecht prachtig spektakel

Sport

LOOSDRECHT - Strand, zon, wind, sport en lol waren de ingrediënten van de 34ste editie van het beachtoernooi in Loosdrecht. Maar liefst 92 teams en daarmee zo'n 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er op de vrijdag en zaterdag een prachtig spektakel van te maken.

Onder grote publieke belangstelling speelden de sportieve deelnemers hun toernooi op het zo'n 200 kuub parelwitte strandzand. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en omstreken leefden hier al maanden naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken 'uitvechten'. 

Bij het beachbadminton uiteindelijk twee nieuwe winnaars: in de wedstrijdklasse betrof dit Tweetymasters 2. In de recreactieklasse, waarin dit jaar zelfs twee gastteams uit China meedraaiden, was de winnaar Dim Sum.

De nieuwe wethouder sportzaken, Rosalie van Rijn, kon onder veel enthousiasme op zaterdag de twee nieuwe winnaars bij de beachvolleybal huldigen. Ook hier in de beide klasses nieuwe finalisten en winnaars. In de wedstrijdklasse nam het team van 2 Bier 2 Wijn het op tegen de Spare Ribs.

Na aanvankelijk een gelijk opgaande strijd wisten de Spare Ribs uiteindelijk de klus met verve te klaren en de wisselbeker in ontvangst te nemen. In de recreatieklasse maakten de finalisten De Van Ek Clan en Marts Vrienden er een mooi potje van, waarbij uiteindelijk het laatstgenoemde team de beker in ontvangst mocht nemen.

Uit de krant