Op het Martplein is men klaar voor het hockeyfeest.
Op het Martplein is men klaar voor het hockeyfeest. Foto's: Arjanneke van den Berg

Eerste Gooisch Straathockey Festival in Hilversum

Sport

HILVERSUM - HMHC en Spandersbosch hebben de handen ineengeslagen voor het eerste Gooisch Straathockey Festival op het Marktplein bij Mout in Hilversum, komende zondag tussen 12.00 en 18.00 uur. "Het wordt een groot hockeyfeest", zegt Guido de Wit namens de organisatie. "Op deze manier willen de verengingen iets terugdoen voor Hilversum."

Op zes velden liggen speciale lichte sticks met ballen klaar voor zowel jeugd, gezinnen als volwassenen. Iedereen die straathockey wil uitproberen kan zich ter plekke aanmelden of kan een team opgeven op www.gshf.nl (echter vol is vol). Ook is er een snelheidsmeter opgesteld, waarbij iedereen om het hardst de bal kan slaan.

Verder zijn er ook ook straathockey wedstrijden en clinics en zijn er een DJ, foodtrucks, ijs en drankjes op een groot terras in het midden van het plein.

De twee Hilversumse verengingen werken samen met de andere hockeyclubs uit ’t Gooi. In de aanloop naar het festival zijn er al straathockey-clinics gegeven op diverse scholen en op de Johan Cruijff courts in Hilversum. “Schoolkinderen zijn razend enthousiast als ze straathockey uitproberen. Het is spannend en snel en je kunt makkelijk trucjes leren” vertelt Cindy Kniep, hockeytrainster van ’t Spandersbosch. “Je hoeft er niet voor naar de hockeyclub, maar het kan gewoon op het Marktplein in spijkerbroek en gympen." Bitje of scheenbeschermers zijn niet nodig.

Te midden van de velden heeft de Gooische Bierbrouwerij een terras gecreëerd rond de fontein voor Mout met lokale foodtrucks, koffie van een barista, lokaal Italiaans ijs en Gooisch bier uit eigen ketels. Het festival eindigt in een straathockeyfeest met DJ Dr. Hoff, de huis-DJ van Poppodium De Vorstin en met een live optreden van de Gooise coverband Ravage.

Uit de krant