Wethouder Wimar Jaeger was vorig jaar met een team ook van de partij.
Wethouder Wimar Jaeger was vorig jaar met een team ook van de partij. Foto: Bastiaan Miché

Obstacle Run Arenapark dit jaar nog spectaculairder

Sport

HILVERSUM - De eerste editie vorig jaar - puur voor bedrijven op het Arenapark - was een groot succes. En dus krijgt de zogenaamde Obstacle Run dit najaar een vervolg: groter, spectaculairder én voor alle Hilversummers.

Klimmen, klauteren, elkaar helpen als het even zwaar werd, maar vooral sociaal sportief bezig zijn met elkaar. Dat zijn de ingrediënten van het ludieke evenement waarbij de fun, zoals organisatoren Dick Slootbeek en Ben Bus aangeven, vooropstaat. "De bestaande lopen, zoals de Hilversum City Run, zijn nog populair, maar een nieuwe loop organiseren heeft geen zin meer", aldus Bus. "Je moet iets nieuws organiseren."

Met die gedachte vond vorig jaar op initiatief van Bus de eerste editie van de Obstacle Run plaats, puur voor de bewoners van het Arenapark. Het werd een daverend succes. Maar liefst 52 teams van vier leden trotseerden het vijf kilometer lange parcours. Ook wethouder Wimar Jaeger was met een team van de partij, terwijl wethouder van sport Floris Voorink het startschot gaf.

En dus kon een vervolg niet uitblijven. De organisatie kreeg een subsidie van het Stadsfonds en de gemeente Hilversum, maar wel met het idee dat het een breed gedragen evenement moest zijn. Daarom zijn er dit jaar twee Runs. Vrijdag 28 september is het (opnieuw) de beurt aan de bedrijven van het Arenapark, een dag later zijn alle Hilversummers - ook kinderen vanaf 8 jaar - welkom bij de Klaverblad Obstacle Run.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant