Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Eerste Gooisch Straathockey Festival slaat aan

Sport

HILVERSUM - De regels zijn net even anders dan bij het normale hockey en dus was het eerste Gooisch Straathockey Festival voor zowel de deelnemende hockeyers als niet-hockeyers even wennen. Het plezier was er niet minder om.

Vooral veel jeugd was zondagmiddag actief op het Marktplein. Spontaan stelden zij teams samen om het tegen elkaar op te nemen. Daarbij gingen op een gegeven moment wel alle trukendozen open. Immers, bij straathockey mag je ook de (lichte) plastic bal met je voeten en hoofd raken. 

Maar er was veel meer te beleven. Naast zelf spelen, was er een duel tussen een zogenaamd All Star Team (met daarin ook wethouder Floris Voorink) tegen een selectieteam van HMHC. Die laatste ploeg won en kreeg de enorme wisseltrofee uit handen van burgemeester Pieter Broertjes. Verder kregen belangstellenden de kans om zo hard mogelijk een bal in een opblaasbare Volvo te slaan. De hoogst gemeten snelheid was uiteindelijk 88 kilometer per uur. 

Namens de organisatie, hockeyverenigingen HMHC en 't Spandersbosch en ook de Gooische Bierbrouwerij, is Guido de Wit tevreden. "Iedereen die meespeelt heeft een lach op zijn gezicht", vertelt hij. "Volgend jaar gaan we hiermee verder. Dan willen we ook de scholen en straten erbij betrekken."

Uit de krant