Foto's: Dianne Fotografie
Foto's

Hilversum Hurricanes Nederlands kampioen

Sport

HILVERSUM - Het American Footballteam van Hilversum Hurricanes is zondag voor het eerst in zeventien jaar landskampioen geworden. In de finale, de Tulip Bowl, werd zondag de Lelystad Commanders bedwongen met 24-13.

Hurricanes domineerde de gehele wedstrijd door een wederom sterk spelende verdediging en dit keer ook een goed draaiende aanval. De eerste helft wist mani Blijd los te breken voor een eerste touchdown en na een fieldgoal van Pascal van de Brink kwam de score op 10-0. Vlak voor rust wist Lelystad hier alleen een fieldgoal tegenover te zetten, waarmee de ruststand op 10-3 kwam.

Na de rust ging Hilversum verder met waar het mee bezig was. Door twee mooie touchdownpasses van Maurice Tielen naar Jan Pecnik kwam de score op 24-3 aan het eind van het derde kwart. Het leek de nekslag voor Lelystad, al kwam die ploeg in het laatste kwart nog wel terug tot 24-13.

In de slotfase speelde Hilversum het duel solide uit en kon na afloop het feest losbarsten. Een droom die al lang wordt uitgesproken is nu eindelijk werkelijkheid.