In de kerk komen naast heel veel trampolines ook twee baskets.
In de kerk komen naast heel veel trampolines ook twee baskets. Foto: Bastiaan Miché

Inchecken en 'vliegen' in Clemenskerk

Sport

HILVERSUM - Best indrukwekkend om te zien hoe de jarenlang leegstaande Clemenskerk aan de Bosdrift nu langzaamaan steeds meer gevuld raakt. Vanaf het balkon - straks aan de achterzijde van het trampolinepark - toont onderneemster Saskia de Wit van Flight Deck 53 hoe het springpark er straks uit komt te zien. Zelf spreekt zij liever over een 'vliegpark'. "Als ik trampoline spring denk ik aan vliegen. Bezoekers checken straks ook hier in en hebben een bepaalde 'vertrektijd'."

Wie straks een uurtje wil springen in het monumentale, voor miljoenen gerestaureerde pand, vlak achter de Gijsbrecht van Amstelstraat, kan het beste via de Leliestraat het terrein op rijden. Voorlopig komen er geen slagbomen bij de ingang. Handig voor de ernaast gelegen Paulusschool. Ouders kunnen hun kinderen 's ochtends vroeg op dit parkeerterrein afzetten, waardoor de parkeeroverlast alleen maar afneemt. "Maar," aldus De Wit, "als automobilisten hun auto hier gratis parkeren en vervolgens de Gijsbrecht op gaan, zal die slagboom er wel komen."

De ingang van het trampolinepark is dus aan de achterzijde (waar ook een terras komt). Bezoekers komen door een slurf het altaar op. Die slurf is overigens al gedemonteerd, nadat bleek dat De Wit niet over de benodigde vergunning beschikte. Donderdag volgt hierover opnieuw een gesprek met de gemeente.

Dat altaar, zeg maar de ontvangstruimte, wordt laagdrempelig en ook een 'sfeervolle woonkamer', aldus de 47-jarige Bussumse. Bezoekers - de doelgroep is kinderen die te oud zijn voor de ballenbak en te jong voor de kroeg - krijgen de nodige uitleg. Of zoals De Wit het zegt: "Ze worden voorbereid op hun vlucht."

Eenmaal binnen is het feest. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant