De voetbalclub bouwt aan de toekomst.
De voetbalclub bouwt aan de toekomst. Foto: Bastiaan Miché

Olympia'25 kan verder bouwen met Almere City als partner

Sport

HILVERSUM - Met Almere City aan de zij meent de Hilversumse voetbalclub Olympia'25 zich verder te kunnen ontwikkelen als vereniging. De gezelligheid moet blijven, terwijl de prestaties beter moeten. Vorige week zetten beide hun handtekening onder het samenwerkingsverband.

"We zijn al een paar jaar bezig om de vereniging vooruit te helpen. Wat is daarbij de beste strategie en met welke betaald voetbalorganisatie kunnen we daarin het beste samenwerken. Wij vinden Almere City het beste bij ons passen", aldus penningmeester Arthur van der Schoor.

De hele vereniging profiteert van de krachtenbundeling. Zo speelt het eerste elftal jaarlijks een oefenpotje tegen de profs of Jong Almere. De trainers van Olympia'25, allemaal gediplomeerd, krijgen zo nu en dan bezoeken van de coaches uit de polderstad voor raad en daad.

De clubs wisselen jeugd uit. Talentvolle Hilversummers krijgen de kans in de opleiding van de Almeerders en spelers van Almere City, die net niet goed genoeg zijn, krijgen het advies naar het Kininelaantje 11 te gaan. En ook de videoanalist van Almere helpt een handje.

"Dit is voor ons een stap in de goede richting", vertelt Van der Schoor. "Inmiddels spelen onze standaardteams in de jeugd allemaal op niveau. Een aantal zelfs in de hoofdklasse. Ons eerste speelt in de derde klasse en ook daar is het onze ambitie om stappen te gaan maken."

Uit de krant