Behoefte bij tennissers aan 50-plustoernooien
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Aardbeien met slagroom moesten zorgen voor het Wimbledon-gevoel op het terras aan het Kininelaantje
Aardbeien met slagroom moesten zorgen voor het Wimbledon-gevoel op het terras aan het Kininelaantje (Foto: Bastiaan Miché)

Behoefte bij tennissers aan 50-plustoernooien

  Sport

HILVERSUM Sportief bezig zijn en tegelijkertijd sociale contacten opdoen. Dat is de gedachte achter het eerste 50-plus tennistoernooi bij het Tulip Tennis Centre. Na afloop van de partijen zit het met de sfeer wel snor, maar op de tennisbaan kan het er fanatiek aan toegaan. "Tennis is emotie, ook hier, hoor."

Het is vrijdag even voor 16.00 uur. De laatste punten zijn gespeeld op de gravelbanen aan het Kininelaantje 12. Aan de uitslagentafel verschijnen blije en minder tevreden gezichten. Hoewel het sociale aspect van dit toernooi voor de vijftigplusser belangrijk is, geldt dat ook voor de prestaties op de tennisbaan.

Op het gravel wordt best met het mes tussen de tanden gespeeld. "Er wordt zeker fanatiek getennist. Op de baan is dat prima, maar daarna moet het, zeker op onze leeftijd, over zijn", meldt Ron Ertner, mede-organisator en lid van de toernooileiding.

Steeds meer toernooien voor de vijftigplusser verschijnen op de tennisagenda. Die behoefte neemt ook toe. Op een doordeweeks dag tijdens kantooruren een competitieve bal slaan is de wens. De doelgroep wil volgens Ertner niet 's avonds laat doorhalen op de baan.

Dat is dan ook precies wat er is gebeurd tijdens de eerste editie van het toernooi bij het Tulip Tennis Centre. De tennissers kwamen tussen 9.00 en 17.00 uur in actie.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>