De Nederlandse Jeugd Kampioenschappen duren tot en met zaterdag in Hilversum.
De Nederlandse Jeugd Kampioenschappen duren tot en met zaterdag in Hilversum. Foto: Bastiaan Miché

Top jeugdtennistoernooi langer bij Tulip Tennis Centre

Sport

HILVERSUM - Het Tulip Tennis Centre blijft tot en met 2020 het decor van de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK). De 2018-editie zou de laatste zijn, omdat de tennisbond om de drie jaar wisselt van locatie, maar de KNLTB is zo tevreden over de Hilversumse tennisaccommodatie dat zij er nog twee jaar aan vast heeft geplakt.

Op het gebied van het jeugdtennis is het NJK het hoogst haalbare podium in Nederland. Dat de banen aan het Kininelaantje daar gastheer van zijn en voorlopig blijven stemt tot tevredenheid, zo laat Dustin Verheijen van Stichting Tulip Tennis Centre weten.

De centrale ligging van het tennispark, de vele banen, de mogelijkheid om het toernooi binnen voort te zetten bij slecht weer doen en de facilitaire ondersteuning van de vereniging en de vrijwilligers bevalt de KNLTB zo goed dat het contract verlengd is. "Het is mooi voor het park en voor ons dat we dit toernooi hebben en houden", aldus Verheijen.

Maandag is het NJK begonnen. De beste 300 jeugdtennissers, jongens en meiden, in de leeftijdscategorieën tot 12, 14, 16 en 18 jaar komen in actie. Voor de Hilversumse club heeft de organisatie van dit toernooi wel impact. Zeker op de eerste dagen van het toernooi kunnen de eigen leden pas na 18.00 uur een balletje slaan. "Voor ons tennispark is het NJK echt een spektakel", zegt Juanita Bouman van het Tulip Tennis Centre.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant