Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Mooie en sportieve strijd op Gooise hockeyvelden

Sport

HILVERSUM - De zesde editie van het Goois Jeugdhockeykampioenschap was zaterdag weer een mooi en sportief succes. Zes verenigingen gingen op de verschillende velden in de regio de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk ging Naarden er twee keer met de winst vandaar.

Het Goois Jeugdhockey Kampioenschap was voor de jeugdteams van Gooische, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden en 't Spandersbosch de traditionele start van het seizoen. Ruim 4000 kinderen (ruim 300 teams) namen deel.

Tijdens het toernooi speelt de jeugd van de zes regionale hockeyclubs in het kader van Sportiviteit en Respect. Elke club ontvangt een specifieke leeftijdscategorie (D t/m A). Teams kunnen punten verdienen door te winnen, maar vooral ook door respectvol en sportief gedrag te laten zien. En er wordt niet alleen naar de spelers gekeken, maar zeker ook naar de begeleiding en de supporters.

Er zijn dus twee trofeeën: die voor de verenging met de meeste punten en de zogenaamde Fair Play Award voor de meest sportieve vereniging. Uiteindelijk won Naarden beide bekers. Aan het einde van de dag werd op 't Spandersbosch de prijzen uitgereikt.

Uit de krant