Steff Overmars.
Steff Overmars. Foto: Sjoerd Stoop

Steff Overmars voltooit trilogie op WeesperNieuws Triatlon

Sport

HILVERSUM - En dat is drie! Hilversummer Steff Overmars won zondag voor de derde keer op rij de WeesperNieuws Triatlon. Daarmee is hij nog niet tevreden.

Overmars kwam als eerste uit het water na de 1 kilometer zwemmen. In de wisselzone experimenteerde hij wat, waardoor hij wat tijd verloor op de eerste wissel. Dat kon hij zich permitteren, want op het fietsonderdeel (40 km) kon hij de koppositie snel heroveren. Tim en Daan Jacobs en Martijn Boot konden enigszins volgen. 

Op het loopparcours (10 km) hoefde de Hilversummer zich niet bovenmatig in te spannen om zijn derde overwinning te boeken. Maar hij is er nog niet. "Als oud-Weesper wil ik nu ook graag recordhouder worden. Machiel Ittmann won hier ook drie keer, dus ik wil deze wedstrijd vier keer winnen", zo ligt de ambitie voor 2019 al vast.

Tweede plaats
Daan en Tim Jacobs maakten er een spannende strijd van om de tweede plaats. Beide Weespers (vanwege studie momenteel woonachtig in Enschede) gingen lang gelijk op, maar in de laatste loopronde liep Daan uit. Hij werd tweede, Tim derde. Martijn Boot uit Almere werd vierde.

De sportieve broedertwist van de tria-tweeling Daan en Tim Jacobs 

Uit de krant