De Arena Obstacle Run was vorig jaar een succes en gaat dit jaar wél door.
De Arena Obstacle Run was vorig jaar een succes en gaat dit jaar wél door. Foto: Bastiaan Miché

Klaverblad Obstacle Run gaat niet door

Sport

HILVERSUM - De Klaverblad Obstacle Run op het Arena Park gaat door een gebrek aan belangstelling niet door. Pas dertien teams (36 personen) hadden zich in geschreven voor het evenement dat op zaterdag 29 september zou plaatsvinden. Eerder was gerekend op 200 teams. 

"Wij zien niet dat de komende weken er veel inschrijvingen bij gaan komen en krijgen sterk de indruk dat dit komt door het tijdstip van deze obstacle run", meldt de organisatie in een persverklaring. "De scholen en sportverenigingen zijn net weer begonnen, waardoor er weinig animo is of gelegenheid blijkt te zijn om op deze zaterdag de obstacle run te houden."

De organisatie is nu van plan om het evenement naar ergens in het voorjaar van 2019 te verplaatsen. De Arena Obstacle Run voor bedrijven op vrijdag 28 september gaat overigens wel door. Dit evenement vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar plaats en was in 2017 met 52 teams een groot succes. Ook dit jaar zijn zeker net zo veel teams van de partij. 

Vanwege dit succes wilde de organisatie een dag later een soortgelijk evenement voor alle Hilversummers in het leven roepen. Klimmen, klauteren, elkaar helpen als het even zwaar wordt en vooral sociaal sportief bezig zijn met elkaar, was de gedachte. Maar nu gaat het feest (voorlopig) dus niet door. "Het is voor ons een hele teleurstelling", aldus de organisatie. 

Uit de krant