Van een spijkerhard duel was helemaal geen sprake, er was juist veel respect over en weer.
Van een spijkerhard duel was helemaal geen sprake, er was juist veel respect over en weer. Foto: Bob Awick

AH tegen Olympia: zes doelpunten, vier penalty's en drie rode kaarten

Sport

HILVERSUM - Het duel tussen AH'78 uit Huizen en het Hilversumse Olympia eindigde zaterdag in een 3-3 gelijkspel. Met dit resultaat in het regenachtige Huizer Stadspark kon uiteindelijk iedereen leven. De stempel die scheidsrechter Ambachtsheer op het duel drukte, gaf naderhand veel stof tot discussie en hilariteit bij beide ploegen.

Na twee keer 45 minuten stonden er namelijk nog maar 19 spelers op het veld. Direct rood was er voor de AH-spelers Koen Rozenboom en Maarten Schrama; Olympiaan Mickey Hueting kon met twee keer geel inrukken. Hieruit zou de conclusie getrokken kunnen worden dat het een spijkerhard duel was. Het tegendeel was waar.

De spelers van beide partijen toonden respect voor elkaar in het knotsgekke duel en deden na afloop lacherig over de discutabele beslissingen van de leidsman. De vier gegeven strafschoppen, ieder twee, waren volgens iedereen cadeautjes. Vriend en vijand vond dat op het altijd knusse veld van AH'78 alle spelers en begeleiders een compliment verdienden doordat het duel niet gierend uit de klauwen was gelopen. Het was voor de gemoedsrust van iedereen beter dat Olympia vlak voor tijd de laatste strafschop miste, zodat het 3-3 bleef.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant