Wout Appels kijkt uit naar jubileumfeest van zijn cluppie
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wout Appels. Al vijfenvijftig jaar Victoriaan in hart en nieren. Zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt in het clubgebouw aan het Jagerspaadje.
Wout Appels. Al vijfenvijftig jaar Victoriaan in hart en nieren. Zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt in het clubgebouw aan het Jagerspaadje. (Foto: Geen idee)

Wout Appels kijkt uit naar jubileumfeest van zijn cluppie

  Sport

HILVERSUM - Ontspannen hangt Wout Appels aan de bar van Cricket & Football Club Victoria. Zondag is nooit een heel drukke dag, vertelt hij. Niet dat hij thuis kan blijven, maar hij hoeft zich ook geen slag in de rondte te werken.

Vijfenvijftig jaar is hij Victoriaan. In hart en nieren. Een onmisbare duizendpoot die op handen wordt gedragen door de leden van de jubilerende vereniging.

Bedachtzaam blaast hij in zijn papieren bekertje met cappuccino. Hij weegt zijn woorden zorgvuldig af. Hij is nou wel gevraagd om het verhaal te vertellen, maar vergeet niet dat er nog veel meer vrijwilligers zijn zoals hij. Dat er nauwelijks Victorianen van vijfentachtig zijn die zich zo belangeloos inzetten voor hun club, wuift hij weg. Hij doet het met plezier. Het is zijn lust en zijn leven.

Als de deur van de bestuurskamer opengaat, kijkt hij om. "Hé, Wout, ik kom even een fluitje en vlaggen uit de kast pakken", zegt de jonge scheidsrechter. Appels veert op en pakt het potje waarin de fluiten worden bewaard. Hij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Zaterdag is de drukste dag. Dan staat hij om zes uur op en is hij rond zeven uur in Hilversum. "Ik woon mijn leven lang al in Bussum en de laatste jaren in het huis van mijn grootouders. Het is maar twaalf kilometer naar Victoria. Ik vind het geen probleem."

Hij opent het clubhuis, zet het koffieapparaat aan, checkt de kleedkamers, is heerser van het materiaalhok en legt de benodigdheden voor de wedstrijden klaar. En als hij dat werk klaar heeft, kan hij eindelijk genieten van de wedstrijden die worden gespeeld.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>