De groen-witten waren zaterdag de sterkste in dit Hilversumse treffen.
De groen-witten waren zaterdag de sterkste in dit Hilversumse treffen. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum na zege op Altius nog altijd ongeslagen

Sport

HILVERSUM - De derby van zaterdag tussen het thuisspelende FC Hilversum en Altius was een wedstrijd om snel te vergeten. Hilversum won volkomen verdiend met 3-0 en daarmee kwam het apathisch voetballend Altius goed weg. Als Hilversum de vele kansen had benut, was 7-0 niet eens geflatteerd geweest.

Door dit resultaat hebben de groen-witten na drie competitieronden de volle buit binnen: negen punten. De eerste plaats in zaterdag 3C wordt gedeeld met het uit de tweede klasse gedegradeerde NITA dat ook foutloos bleef.

Assistent-trainer Richard Lensen waakt echter voor euforie bij Hilversum, dat vorig seizoen in de nacompetitie strandde in de promotierace naar de tweede klasse: "Vanzelfsprekend is dat nog steeds onze ambitie en de eerste doelstelling is een periodetitel pakken. De selectie is breder en de concurrentie daardoor groter. Verbeterpunten zijn scherper worden, de concentratie vasthouden, gemotiveerd blijven en ook tegen lagergeklasseerde ploegen de drie punten pakken. Daar hebben we het vorig jaar laten liggen."

Altius deed zaterdag in het eerste half uur redelijk mee, maar werd daarna van het kastje naar de muur gestuurd. En in de tweede helft, na de 2-0, dolde de thuisploeg met de opponent. Desondanks vond Tonnie Cusell, de maker van de 2-0, het geen gemakkelijk duel: "We moesten aan de bak om de controle over de wedstrijd te houden. Door hard werken hebben we dit resultaat bereikt. We zijn tevreden met de drie punten, maar we kunnen en moeten nog beter voetballen. Dat zullen we van trainer Karel Bonsink wel te horen krijgen. Hij wil attractief voetbal spelen. Karel is recht door zee en op z'n Amsterdams spuit hij recht voor z'n raap de kritiek naar de spelersgroep. Daar moet je als speler tegen kunnen. Ik ken Karel meer dan vijftien jaar en weet hoe hij is. "

Zaterdag speelt Hilversum tegen AH'78. Altius ontvangt OSM'75.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant