De Hilversum City Run 2017.
De Hilversum City Run 2017. Foto: Bastiaan Miché

Muziekids nieuwe goede doel H'sum City Run

Sport

HILVERSUM -De Hilversum City Run en de Muziekids hebben de handen ineengeslagen. De Hilversumse stichting is voor de komende drie edities van het sportevenement, dat ieder jaar in april plaatsvindt, het nieuwe goede doel.

Dat vertellen directeur Dick Slootbeek van de City Run en directeur en initiatiefnemer Robbert de Vos van Muziekids. Jarenlang was Spieren voor Spieren het goede doel dat aan de Hilversum City Run was verbonden, maar de laatste paar edities werd steeds meer duidelijk dat die twee partijen uit elkaar groeiden.

Al enkele jaren hebben directeuren Dick Slootbeek van de Hilversum City Run en Robbert de Vos van Muziekids nauw contact met elkaar en werd er al weleens gekeken hoe beide partijen elkaar kunnen versterken. Maar afgelopen zomer werden die gesprekken eindelijk concreet.

De Stichting Muziekids bestaat inmiddels negen jaar en heeft naam gemaakt door ruimtes in ziekenhuizen te bouwen, te onderhouden en te exploiteren waar kinderen die in die zorginstelling moeten verblijven of er op bezoek zijn, muziek kunnen maken en beleven. Zo zijn er ook studio's in beide Tergooiziekenhuizen.

De Vos benadrukt daarbij dat Muziekids zich dus niet alleen inzet voor de zieke kinderen, maar ook voor hun ouders, broers en zussen. Want ook voor hen heeft de ziekte van hun familielid impact, stelt hij. Tegelijkertijd is de enorme betrokkenheid en passie binnen het op het Media Park gevestigde Muziekids ook volop aanwezig tijdens de Hilversum City Run.

Overigens blijft deze naam intact. Maar dat er sprake is van een stukje vernieuwing mag duidelijk zijn. Er was al veel muziek tijdens in de Hilversum City Run, stellen Slootbeek en De Vos, en dat wordt door de samenwerking alleen maar meer. Ook willen zij de jeugd weer enthousiaster maken om deel te nemen.

Wat er allemaal voor gekkigheid gaat plaatsvinden op zondag 14 april, wanneer de eerstvolgende editie plaatsvindt, is nog niet helemaal duidelijk. De inschrijving start op donderdag 1 november.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland Politiek 20 mei, 07:00
Afbeelding
Na steekincident opgepakte Hilversummer (17) langer vast Politie 19 mei, 20:29
Afbeelding
Nog geen arrestaties na vondst ‘foute winkel’ Lijsterweg Politie 19 mei, 17:45
Afbeelding
Chaos bij spoorwegovergangen in Hilversum door storing op spoor 112 19 mei, 17:09
Afbeelding
Voedselbank Gooi & Omstreken hielp al meer dan honderd gezinnen uit Oekraïne Mensen 19 mei, 15:00
Afbeelding
'100 jaar geleden werd het Leger niet altijd met open armen ontvangen' Bijzondere activiteiten tijdens jubileumjaar Leger des Heils Hilversum Mensen 19 mei, 14:00
Afbeelding
'Als ik thuis was gebleven, had ik nooit zo goed Nederlands leren spreken' Vrijwilligers King Arthur Groep halen er meer uit dan ze van tevoren hadden gedacht Mensen 19 mei, 10:00
Afbeelding
Zorgen bij Gooise burgemeesters over tekort aan agenten in Midden-Nederland Politie 19 mei, 07:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief