Ellende bij 't Gooi nu helemaal voorbij
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Hoewel beide teams vol voor de winst gingen, was 't Gooi toch een maatje te groot voor BZC'13.
Hoewel beide teams vol voor de winst gingen, was 't Gooi toch een maatje te groot voor BZC'13. (Foto: Bastiaan Miché)

Ellende bij 't Gooi nu helemaal voorbij

  Sport

HILVERSUM - De problemen waren groot, een jaar geleden bij 't Gooi. Nu is alles anders en gaan de geel-zwarten ongeslagen aan kop in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

Genieten op sportpark Beerestein zaterdag in de warme najaarszon tijdens de derby tussen het thuisspelende 't Gooi en BZC'13. Een doelpuntrijke voetbalmiddag waarin 't Gooi zeven keer scoorde en BZC met de hatelijke nul het veld verliet. De geel-zwarten zijn na vier wedstrijden met de maximale score koploper in de 4e klasse F.

Zaterdagmiddag toonden de mannen van coach Said Akchich dat de 113-jarige club weer springlevend is. Een jaar geleden was het eerste elftal van 't Gooi morsdood.

Het bestuur moest door gebrek aan goedwillende spelers het dramatische besluit nemen het eerste team uit de competitie te halen. "Aan het einde van het seizoen 2017 begon de ellende", kijkt voorzitter Jan Willem Hoogendoorn nog een keer terug. "Trainer Bertus Effrink liet weten dat hij z'n tweejarige contract niet uitdiende. Manasse nam het roer over en vocht voor een verloren zaak. Spelers liepen weg en na zes wedstrijden gooide hij de handdoek in de ring. Begrijpelijk."

De club toonde veerkracht en ging direct aan de slag voor het seizoen 2018-2019. Said Akchich, ex OSO, werd aangetrokken als trainer, met Dennis te Nuyl als assistent en Jeroen van Beers als teammanager. Hoogendoorn vervolgt: "We hebben vroegtijdig spelers benaderd die eerder bij 't Gooi hebben gespeeld. En het is gelopen zoals het is gegaan, maar voor de start van het seizoen hadden we een complete selectie van twee elftallen."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>