Jonge Loosdrechtse heeft zinnen gezet op Olympische Spelen in 2022
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
'Ik ga nu 100 procent voor mijn sport', aldus Dana Albers.
'Ik ga nu 100 procent voor mijn sport', aldus Dana Albers. (Foto: Bastiaan Miché)

Jonge Loosdrechtse heeft zinnen gezet op Olympische Spelen in 2022

  Sport

LOOSDRECHT - "Dit is wat ik wil. Ik ga 100 procent voor mijn sport", klinkt het gedecideerd uit de mond van Dana Albers. Ze wil naam maken als snowboardster. Dat is haar wereld. Voor de pas 21-jarige uit Loosdrecht is dat de normaalste zaak van de wereld. Snowboarden is haar lust en haar leven. In 2022 is het doel om uit te komen tijdens de Olympische Winterspelen in Beijing.

Ongekend vastberaden en volledig toegewijd is zij. Verleidingen waarmee een jong iemand te maken krijgt, lijken voor haar niet te bestaan. Er bestaat niets anders dan snowboarden. Haar hele leven is ingericht om te kunnen sporten. Zelfs haar bijbaan bij Squash & Wellness in Bussum past bij haar. Voor of na het werk bij de sportschool kan zij zelf mooi trainen.

Alles zetten op haar sport is voor Albers heel logisch. In tegenstelling tot leeftijdgenoten is zij niet zoekende in het leven. Ze weet precies wat ze wil en hoe ze daar moet komen. "In het circuit sta ik bekend om mijn motivatie en doorzettingsvermogen", geeft de Loosdrechtse zelf aan.

Nu de wintertijd weer aanbreekt, gaat zij een nieuw avontuur aan. Komende woensdag stapt de 21-jarige in het vliegtuig. Haar eindbestemming is Colorado in de Verenigde Staten. Tot april is dit haar nieuwe thuis. Nu Albers klaar is met haar studie aan de sportacademie in Amsterdam kan zij zich volledig focussen op haar sportcarrière. En dat is precies wat ze gaat doen. Onder de vleugel van een van de beste trainers ter wereld gaat de alpinesnowboardster hard werken om haar droom uit te laten komen.

"Colorado is wel the place to be", geeft de Loosdrechtse aan. In de Amerikaanse bergen traint de top van de wereld. Het is dé locatie om te groeien als sporter. "Je komt niet zomaar bij dat team, dat heel professioneel is. Dan moet je wel echt wat in huis hebben. Dat zit blijkbaar wel goed, want ze willen graag met mij aan de slag", zegt ze.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>