De spelers van Olympia juichen na weer een treffer.
De spelers van Olympia juichen na weer een treffer. Foto en video: Bastiaan Miché

Veel emotie bij derby Olympia en Altius

Sport

HILVERSUM - De wedstrijd tussen het thuisspelende Olympia'25 en Altius had alle ingrediënten die horen bij een echte derby. Doelpunten, strijd, emotie spanning en helaas mensen langs de lijn die na het nodige verbale geweld hun handen niet thuis konden houden.

De scheidsrechter stuurde de spelers voor een afkoelingsperiode van een kwartier naar de kleedkamer. Uiteindelijk won Olympia met 4-3 en staat zevende. Altius bezet de negende plaats. "Waar hebben het nu helemaal over", doelt Altius aanvoerder Arno Calis op de rel die in de tweede helft langs het veld plaatsvond. "We spelen maar in de derde klasse van het district. Ik snap werkelijk niet waar al dat gedoe voor nodig is. Laten de mensen gewoon normaal doen en genieten van een partij voetbal. Ik heb met de aanvoerder van Olympia met de scheidsrechter gesproken en gelukkig wilde hij het duel laten uitspelen."

Het scoreverloop gaf eveneens aanleiding voor de nodige opwinding langs en in het veld. Olympia kwam vroeg op voorsprong door Elias Mselmi ,maar bij de rust stonden de bezoekers op voorsprong door Eners Unlu en een eigen doelpunt van Olympia. Na de thee was Olympia de betere ploeg. Door Mohammed Youb, Mickey Hueting en Bas Ham werd het 4-2. Na de goal van Calis vlak voor het eindsignaal ontbrak de tijd voor de oranjehemden om er nog een gelijkspel uit te slepen.