Nomineren voor Hilversumse sportverkiezing kan nu
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ook is er een prijs voor de beste special sporter.
Ook is er een prijs voor de beste special sporter. (Foto: Bastiaan Miché)

Nomineren voor Hilversumse sportverkiezing kan nu

  Sport

HILVERSUM - Inwoners van Hilversum kunnen de komende weken hun favoriete sporter of sportploeg nomineren voor de jaarlijkse sportverkiezing. Dat moet dan wel voor 14 januari. 

Er zijn meerdere prijzen te verdelen: die van sportman, - vrouw en ploeg, maar ook sporttalent tot en met 17 jaar en 'Hilversumse special sporter. Daarnaast zet de gemeente ook elk jaar de sportvrijwilliger/ster van Hilversum in het zonnetje.

Vorig jaar vielen handboogschieter Willem Beuken, wielrenster Carolien van Herrikhuyzen, het eerste herenteam van de Rugby Club Hilversum, worstelaar Tyrone Sterkenburg, het jiu-jitsu duo Quintin Hagen en Sancho Senn van Basel, golfer Bob-Jan Dietrich en sportvrijwilliger Paulina van Tol in de prijzen.

De sporters moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo is de sporter, het sporttalent of de sportvrijwilliger/ster een inwoner van Hilversum, de deelnemers van een sportploeg moeten leden zijn van een in Hilversum gevestigde sportaanbieder, de sportploeg moet het eerste (jeugd) team betreffen.

Verder moet het behaalde resultaat op landelijk niveau minimaal een lands- of rayonskampioenschap zijn of het winnen van een landelijke bekercompetitie, of het behaalde resultaat moet op internationaal niveau minimaal een podiumplaats zijn tijdens een officieel internationaal kampioenschap dan wel het vestigen of evenaren van een Nederlands, Europees of wereldrecord. Tot slot moet er sprake zijn van een sportprestatie in een tak van sport waarbij de overkoepelende bond als zodanig erkend wordt door NOC/NSF.

Kandidaat/kandidaten kunnen aangemeld worden vóór 14 januari 2019. Dit kan via de website van de gemeente Hilversum of via sportinfo@hilversum.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>