Robert Roest nieuwe trainer Victoria
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Robert Roest nieuwe trainer Victoria

  Sport
Robert Roest
Robert Roest (Foto: Victoria)

HILVERSUM - Robert Roest, oud-voetballer van onder meer FC Utrecht is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van HC & FC Victoria. Hij neemt het stokje over van Stijn van 't Hooft die aan het einde van dit seizoen vertrekt. 

Met het aantrekken van Roest denkt de Hilversumse verenging, de voorbije jaren zeer succesvol maar momenteel hekkensluiter in de eerste klasse, een eerste grote stap gezet in de voorbereiding op het aankomende seizoen. "We zijn erg blij dat we vanaf aankomend seizoen met Robert kunnen samenwerken", aldus Daan van der Heijden, bestuurslid en voorzitter van de Technische Commissie.

Ideale kandidaat
"Victoria heeft de ambitie om een stabiele eersteklasser te zijn. Deze ambitie willen we onder meer realiseren met onze sterke jeugd en innovatieve jeugdopleiding. De visie van Robert past hier prima in, wat hem een ideale kandidaat maakt. Daarnaast is het goed om onze selectie al zo vroeg duidelijkheid te kunnen geven over de plannen voor volgend seizoen."

Robert Roest, nu nog aan het roer bij zaterdag eersteklasser vv Almkerk, begon zijn trainersloopbaan in 2007 bij FC Utrecht (als jeugdtrainer). Vervolgens werd hij als tweede assistent aangesteld achter Ton du Chatinier. Toen in december ook Van Hanegem op non-actief werd gesteld en Du Chatinier hem opvolgde, promoveerde de voormalige verdediger tot assistent, een functie die hij tot het eind van het seizoen 2008-2009 heeft vervuld.

In juli 2014 begon hij als hoofd jeugdopleidingen en hoofdtrainer van zaterdag eersteklasser VV De Meern. In 2017 promoveerde hij met vv Almkerk naar de eerste klasse.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>