Bouw van paviljoen Wasmeer voltooid
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Alle betrokkenen in één van de vier nieuwe kleedkamers. Als tweede en derde van links Hans Haselager en Floris Voorink.
Alle betrokkenen in één van de vier nieuwe kleedkamers. Als tweede en derde van links Hans Haselager en Floris Voorink. (Foto: Bastiaan Miché)

Bouw van paviljoen Wasmeer voltooid

  Sport

HILVERSUM - Toch wel een poos hebben de leden van HSV Wasmeer op Anna's Hoeve moeten aankijken tegen een groot stuk kaal beton. Er was namelijk te weinig geld om de bouw van het laatste deel van het nieuwe paviljoen af te ronden. Maar nu is deze bouw alsnog voltooid. "Dankzij nul overheidsgeld, maar de noeste inzet van HSV Wasmeervrijwilligers is ons paviljoen voltooid met de bouw van de laatste vier kleedkamers", aldus een trotse voorzitter Hans Haselager.

De oud-politicus (Haselager was jarenlang PvdA-raadslid) maakte de politieke discussie over het vernieuwde complex van dichtbij mee. Vanwege een btw-verrekening kwam Wasmeer enkele jaren terug 'ineens' drie ton te kort om de bouw af te ronden. Uiteindelijk is dit dus toch gelukt. Dat is vooral te danken aan de actie met het Glazen Wasmeerhuis van vorig jaar - opbrengst 16.000 euro - van Gerwin Bottenhelft.

Hij zat een week lang opgesloten in dit ook door vrijwilligers gebouwde huis. Haselager blikt nog een keer terug. "Vele leden van HSV Wasmeer hebben samen met Gerwin heel veel geld opgehaald. Tevens zorgde zijn actie voor een hele positieve impuls binnen onze vereniging. Leden hebben sponsoracties uitgevoerd, sponsors gezocht en een echt feest georganiseerd om deze positieve impuls vorm te geven."

Maar niet alleen Bottenhelft heeft voor de benodigde financiën gezorgd. Wasmeervrijwilligers bakten oliebollen voor de verkoop (daarmee was het eerste bedrag binnen) en er was natuurlijk de krantenploeg. Dit team haalde in weer en wind, zon of regen, vele zaterdagen oud papier op. "Het oud papier wordt in de omliggende wijk twee keer per maand op zaterdag verzameld", aldus de voorzitter. "Dankzij deze vrijwilligers, die oud papier in centjes voor HSV Wasmeer omzetten, kon het opgehaalde bedrag van Gerwin verdubbeld worden."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>