Beste schakers van Hilversum bijeen tijdens toernooi
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Beste schakers van Hilversum bijeen tijdens toernooi

  Sport

HILVERSUM - Wie is de beste schaker van Hilversum? Deze vraag stond maandagavond centraal tijdens een open snelschaaktoernooi. Ondanks technische malheur met de website voor inschrijving kwamen in MOUT toch 26 deelnemers binnendruppelen.

De meeste schakers kwamen uit Hilversum maar er waren ook spelers uit Amsterdam en Utrecht op het open evenement afgekomen. Onder de lastminutedeelnemers bevond zich ook snelschaakspecialist Jan Willem van de Griendt uit Hilversum.

Hij wist niet of hij kon deelnemen, omdat hij maandag moest terugkeren uit Engeland waar hij in actie kwam in de Engelse clubschaakcompetitie. Maar hij was op tijd en gold meteen als de topfavoriet voor de tweede titel 'Beste schaker van Hilversum'.

En die favorietenrol maakte de internationaal meester en oud-winnaar van het HSG Open volledig waar door al zijn zes partijen te winnen. Hiermee werd Van de Griendt de opvolger van Pieter Roggeveen, ook uit Hilversum. Hij kon titel niet kon verdedigen vanwege zijn deelname aan de amateurtienkampen van Tata Chess in Wijk aan Zee.

De tweede plaats in de A-groep was verrassend voor HSG'er Geomerd Ibrahim met 4,5 uit 6. Hij speelde een sterk toernooi en bleef qua rating sterkere clubgenoten en Martijn Benschop (Sopsweps) keurig voor. Hij verloor alleen van de ongenaakbare Van de Griendt.

Voor de nummer 3 Youri Gerritse (HSG) geldt ongeveer hetzelfde verhaal. Ook hij was op dreef in Mout en ervoer bij het snelschaken onder tijdsdruk geen kortsluiting op het schaakbord – een vaak voorkomend euvel in deze tak van sport – waarvan hij eerder op de dag thuis nog wel last had toen de stroom uitviel. De B-groep werd gewonnen door Levente Vervoort uit Amsterdam.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>