Wanneer krijgen we dit beeld weer te zien?
Wanneer krijgen we dit beeld weer te zien? Foto: Archieffoto: Coen Ruys

'Positief blijven' is nu het credo in dramatisch seizoen Victoria

Sport

HILVERSUM - Er kwam speciaal bier, er was het 125-jarig jubileum én promotie naar de eerste klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Maar in deze afdeling beleeft Victoria een dramatisch seizoen. Uit veertien wedstrijden verzamelden de Hilversummers slechts vier punten.

Daarmee staat de ploeg van trainer Stijn van 't Hooft, die het afgelopen seizoen vanuit de vierde klasse ieder jaar promoveerde, stijf onderaan. Het gat met de nummer voorlaatst (WV-HEDW) bedraagt inmiddels acht punten. En die ploeg heeft ook nog een duel minder gespeeld. "Naar dat gat moeten we niet eens kijken. Het enige dat we nu kunnen doen is goed bij elkaar én positief blijven", aldus Van 't Hooft. "En proberen om van die laatste wedstrijden er een paar over de streep te trekken."

Overigens speelt Victoria helemaal niet zo slecht, de ploeg wordt in ieder geval niet weggespeeld. Regelmatig komt de ploeg zelfs op voorsprong, maar geeft het de punten in de slotfase uit handen. Dat was ook zaterdag zo bij Breukelen: 2-1. Van 't Hooft, bezig aan zijn laatste seizoen bij de blauw-witten, beseft inmiddels dat er geen excuses meer zijn. "We missen kwaliteiten. Als je ziet hoe we verdedigen, komen we op dit niveau zwaar tekort."

Voor dit seizoen was de oefenmeester nog hoopvol en geloofde hij dat Victoria mee kon doen in de eerste klasse. "We wisten dat het een zware poule zou zijn, maar ik had ons sterker ingeschat. Dat is niet gebleken, de stand liegt niet. Dat is frustrerend."

Uit de krant