Cosmin Stan: 'Deze wedstrijd was op zich vrij makkelijk.'
Cosmin Stan: 'Deze wedstrijd was op zich vrij makkelijk.' (Foto: Bastiaan Miché)

Goede start tafeltennissers op weg richting ereklasse

  Sport

HILVERSUM - In de strijd om promotie naar de ereklasse, het hoogste nationale niveau, is Tafeltennisvereniging Hilversum met een mooie zege aan de voorjaarscompetitie begonnen. "Twee jaar geleden zijn we gedegradeerd. Dat kwam omdat onze Hongaarse kopman niet langer in Nederland kon blijven en terug naar Boedapest moest. Dat was de nekslag. Nu willen we promoveren, die druk hebben we onszelf opgelegd."

Dat zei coach Bert Olofsen van Tafeltennisvereniging Hilversum zaterdagmiddag, een uur voor de wedstrijd tegen Wessen. Uiteindelijk wist de thuisploeg in het eigen onderkomen aan de Vaartweg de Limburgers met 7-3 te verslaan.

Een goede start dus op weg naar promotie naar de ereklasse. De basis werd afgelopen najaar gelegd. In de tafeltennisbond zijn er onder de ereklasse twee eerste divisies. Hilversum speelde in poule A en werd eerste, vlak voor The Victory uit Weesp. Het verschil was slechts één punt.

De beste drie teams uit poule A en B spelen dit voorjaar in een kampioenspoule een hele competitie voor slechts één plaats in de ereklasse. Iedere gewonnen set is belangrijk en kan doorslaggevend zijn. Doordat Hilversum met 7-3 won, heeft het nu zeven punten. De twee andere ploegen, waaronder The Victory, zegevierden met 6-4 en staan na de eerste ronde tweede.

Hilversum begon zaterdag voortvarend aan het openingsduel en kwam door overwinningen van Cosmin Stan en Martin Kharchanov op 2-0. Vervolgens kwam Wessem terug tot 2-2 nadat Nolan Schultz zijn partij verloor en het dubbelspel ook een prooi voor de tegenstander werd.

Het meest enerverende duel was de zesde partij van de avond tussen de Hilversummer Cosmin Stan en Paul van de Leur. 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten